Ισπανία: Καταγγέλλει στημένα ματς ο πρόεδρος της Λίγκας

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 20:26
UPD:20:32
A- A A+

Οκτώ με 10 παιχνίδια ετησίως, σε πριμέρα και σεγκούντα ντιβιζιόν, κατήγγειλε ως στημένα ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας στο δίκτυο του BBC. 

Ο Χαβιέ Τέμπας έδωσε το «παρών» σε ποδοσφαιρική εκπομπή του βρετανικού καναλιού, όπου προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες για ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν απασχολεί την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους σκάνδαλα. Πρότεινε, δε, την ποινή δια βίου αποκλεισμού σε όλους, όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις.

«Μεταξύ της πρώτης (πριμέρα ντιβιζιόν) και της δεύτερης κατηγορίας, περίπου 8 με 10 ματς είναι χειραγωγημένα (κάθε σεζόν). Εάν δεν εξαλειφθούν σύντομα, η επέκτασή τους θα πάρει μεγάλες διαστάσεις», τόνισε ο Τέμπας, ο υπεύθυνος των δύο κατηγοριών στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο πρόεδρος της λίγκας επισήμανε προς τους ηγέτες του ποδοσφαίρου στο event του Λονδίνου, ότι κατά την προσωπική του άποψη το κυρίως πρόβλημα προέρχεται από διεθνή κυκλώματα τα οποία αποκάλεσε με μία λέξη «μαφία».
«Φαίνεται πιο απλό για παίκτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να επηρεάζονται, αλλά δε μπορούμε να το γενικεύσουμε», παραδέχθηκε και συνέχισε: «Συμβαίνει και με ποδοσφαιριστές που κερδίζουν αρκετά χρήματα, αλλά προσπαθώ να εξαλείψω τα 'μαύρα πρόβατα' στην Ισπανία».
Ο Τέμπας πιστεύει ότι οι ποινές προς αυτούς που θα βρεθούν ένοχοι θα πρέπει να είναι εξοντωτικές: «Εάν ένας παίκτης, ένας προπονητής, ένας διευθυντής ευθύνεται απευθείας, πρέπει να αποβάλλεται δια παντός από τον χώρο. Εάν γνωρίζει κάτι, χωρίς να συμμετέχει και δεν αποκαλύπτει στις αρχές, θα πρέπει να τιμωρείται για 3 χρόνια.»

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις