Ναυάγιο πλοίου με μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας

Σκάφη και ελικόπτερα του ιταλικού ναυτικού έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν τους ναυαγούς
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 20:20
UPD:21:44
REUTERS/STRINGER/ITALY

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πλοίο το οποίο μετέφερε πάνω από 200 μετανάστες αναποδογύρισε ενώ έπλεε μεταξύ της Σικελίας και της Τυνησίας. Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, οι νεκροί είναι δεκάδες.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πλοίο βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 70 μιλίων (120 χιλιομέτρων) από τη Λαμπεντούζα, όπου και θα μεταφερθούν οι διασωθέντες.  Όπως αναφέρει το Associated Press, το περιστατικό σημειώθηκε σε ύδατα όπου την ευθύνη έρευνας και διάσωσης έχει η Μάλτα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας Κουρτ Φαρούτζια είπε ότι γύρω στις 5 το πρωί έλαβαν την πληροφορία για ένα «σημαντικό ατύχημα». Στην περιοχή έφτασε πρώτο ένα μαλτέζικο πλοίο.

«Μας είπαν αρχικά ότι το σκάφος (με τους παράνομους μετανάστες) έδειχνε ασταθές και κατόπιν ότι αναποδογύρισε. Ενημερωθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα. Ορισμένοι φορούν σωσίβια, άλλοι όμως όχι. Λαμβάνουμε βοήθεια από ιταλικά πλοία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το BBC, το σκάφος εντοπίστηκε αρχικά από την αεροπορία της Μάλτας, η οποία στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια της Ιταλίας. Μέχρι τώρα εκτιμάται ότι έχουν διασωθεί 120 άνθρωποι.

EURONEWSGREEK

Το περιστατικό σημειώνεται περίπου μία εβδομάδα μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 319 μεταναστών από την Ερυθραία και τη Σομαλία σε ναυάγιο σκάφους στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Η εν λόγω ανθρωπιστική καταστροφή θεωρείται μία από τις χειρότερες μίας μακράς μεταναστευτικής κρίσης, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν στη νότια Ιταλία με μικρά, μη ασφαλή σκάφη.

Πηγή: Reuters, AMΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, BBC

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή