Σοβαρή στάση από την Τουρκία θέλει ο Κ. Παπούλιας για το Κυπριακό

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 16:41
UPD:16:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (αριστερά) υποδέχεται τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Την ελπίδα να τηρήσει η Τουρκία σοβαρή στάση με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα «η Τουρκία δεν ήθελε μια λύση η οποία θα ήταν μια σύμπτωση απόψεων για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης και σταθερής». 

Τόνισε επίσης την ανάγκη η Τουρκία να καταλάβει ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την Κύπρο, «να στρατευθεί τώρα για την εξεύρεση μιας λύσης, γιατί όλοι μιλάμε για τη λύση, η οποία δεν μπορεί να έρθει εξ ουρανού αλλά είναι μεταξύ ανθρώπων και κρατών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για τη σύμπτωση απόψεων Αθήνας - Λευκωσίας και υπογράμμισε ότι συνιστά «μήνυμα προς τους έξω, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα συμπαρίσταται, συστρατεύεται» στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ένας νέος διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει οπωσδήποτε να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και μια νέα δυναμική: την εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία εισέβαλε και κατέκτησε το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Την ίδια ώρα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι παρούσα. Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί ένα κράτος ή μία μετεξέλιξη ενός ευρωπαϊκού κράτους από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος να υστερεί σε λειτουργικότητα, αποδοτικότητα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή