Με υπερσύγχρονα οχήματα επιτήρησης εξοπλίζεται η Ακτοφυλακή

Για την πρόληψη του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 16:29
UPD:16:40
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σύμβαση αξίας 3,2 εκατ. ευρώ υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της ΟΝΕΧ SA, για τρία X-Ray οχήματα τύπου van.

Τα εν λόγω οχήματα, τα οποία  αναφέρονται ως ZBV κινητά προβολικά συστήματα της American Science and Engineering (AS&E), έχουν την δυνατότητα επιτήρησης στόχων όπως οχήματα, εμπορευματοκιβώτια, φορτία κ.α σε ζώνες ελέγχου ασφαλείας, σημεία πρόσβασης χώρων υψίστης ασφαλείας και χώρους παρουσίας υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Όπως αναφέρετεται στη σχετική ανακοίνωση, το σύστημα ZBV είναι ασφαλές για τους χρήστες, τους επιτηρούμενους στόχους και το περιβάλλον. H τεχνολογία Z Backscatter δημιουργεί φωτογραφικές εικόνες σαρώνοντας το περιεχόμενο του ελεγχόμενου αντικειμένου, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση.

Όπως είπε ο κ. Π. Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, η Ελλάδα: «η εταιρεία AS&E πίστεψε στην Ελλάδα και δουλεύοντας μαζί με την ΟΝΕΧ καταφέραμε να παρέχουμε την καλύτερη λύση παγκοσμίως.  Ωστόσο, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η ONEX, ως μεταπωλητής προστιθέμενης αξίας της AS&E, σκοπεύει να προσθέσει η ίδια κρίσιμες δυνατότητες στα X-ray vans σε δικές της εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Η ONEX θα υλοποιήσει προσαρμογές στα οχήματα βάσει των προδιαγραφών και των αναγκών του τελικού χρήστη, δηλαδή της Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή