Να ανακτήσουν την BlackBerry σκέφτονται δύο εκ των ιδρυτών της

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 11:28
UPD:11:28
EPA/STEPHEN MORRISON

Οι Μάικ Λαζαρίδης και Ντάγκλας Φρέγκιν επιβεβαίωσαν στην SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) μέσω συμπλήρωσης ειδικής φόρμας ότι ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορά για την εταιρεία την οποία οι ίδιοι ίδρυσαν το 1984.

A- A A+

Δύο από τους ιδρυτές της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας του χώρου των smartphones, BlackBerry, εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την αγορά της εταιρείας.

Οι Μάικ Λαζαρίδης και Ντάγκλας Φρέγκιν επιβεβαίωσαν στην SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) μέσω συμπλήρωσης ειδικής φόρμας ότι ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορά για την εταιρεία την οποία οι ίδιοι ίδρυσαν το 1984. Και οι δύο μαζί κατέχουν ποσοστό 8% της BlackBerry.

Ο Λαζαρίδης άφησε τη θέση του ως αντιπρόεδρος του συμβουλίου της εταιρείας τον Μάιο, περίπου ενάμισι χρόνο αφού άφησε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μαζί με τον Τζιμ Μπαλσίλι, επίσης εκ των ιδρυτών της εταιρείας. Ο Φρέγκιν ήταν αντιπρόεδρος επιχειρήσεων μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2007. Οι δύο τους ίδρυσαν το venture fund Quantum Valley Investments νωρίτερα μέσα στο 2013. 

Μέχρι τώρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια των δύο συνιδρυτών και εάν έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη συμφωνία.

Ένας άλλος πιθανός αγοραστής της εταιρείας είναι η Fairfax Financial, η οποία συζητά το ενδεχόμενο αγοράς της BlackBerry αντί 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι η Fairfax ίσως να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό.

Σύμφωνα με το Reuters, στη λίστα των πιθανών αγοραστών συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η Google, η Cisco, η SAP, η Intel, η LG, η Samsung και η Cerberus Capital. Επίσης, όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής της σε τμήματα.

Προτεινόμενα για εσάς