Ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο χρόνο σε πολλές πόλεις του κόσμου

Σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της καταστροφής στον Ινδικό
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2004 09:53
A- A A+

Η Στοκχόλμη, το Χονγκ Κονγκ και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ακυρώσουν, ή να μετριάσουν, τους εορτασμούς για τον ερχομό του νέου χρόνου, υπό το βάρος της τραγωδίας στη νότιο Ασία, τιμώντας έτσι τους 125.000 νεκρούς από το χτύπημα των τσουνάμι στις χώρες της περιοχής.

Η Στοκχόλμη ακύρωσε την προγραμματισμένη εκτόξευση εκατοντάδων πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της αλλαγής του νέου χρόνου, προς τιμήν των 1,500 και πλέον σουηδών τουριστών που αγνοούνται σε διάφορες χώρες της νοτίου Ασίας και ειδικά την Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της σουηδικής κυβέρνησης, 44 Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα των τσουνάμι.

Στη Νορβηγία (21 νεκροί) η εκκλησία κάλεσε τους πολίτες να μετριάσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο χρόνο και με την έναρξη του νέου έτους να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή για τα θύματα της καταστροφής.

Στο Σίδνεϊ πάντως, οι εορτασμοί με τα πυροτεχνήματα θα γίνουν κανονικά αφού κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφής στον Ινδικό ωκεανό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή