Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2004 16:56
A- A A+

Τριάντα τέσσερις Γερμανοί έχασαν τη ζωή τους από τα καταστροφικά τσουνάμι στη νότια Ασία και περισσότεροι από χίλιοι αγνοούνται, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Έχουμε 34 νεκρούς, 27 στην Ταϊλάνδη και επτά στη Σρι Λάνκα. Τριακόσιους τραυματίες και ο αριθμός των αγνοούμενων συνεχώς αυξάνεται", δήλωσε ο Κλάους Σάριοτ και πρόσθεσε πως μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα έχουν επιστρέψει από τις πληγείσε περιοχές στη Γερμανία περίπου 5.700 γερμανοί τουρίστες.

Επίσης δήλωσε πως οι τραυματίες θα μεταφερθούν με ειδικό αεροπλάνο του γερμανικού στρατού.

Η αυστριακή κυβέρνηση εκφράζει φόβους πως 130 Αυστριακοί βρήκαν τραγικό θάνατο στα θέρετρα που επλήγησαν από τα τσουνάμι. Ομως μέχρι τώρα οι αρχές δεν έχουν μπορέσει να επιβεβαιώσουν τον αριθμό αυτό.

Η αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Ούρσουλα Πλάσνικ δήλωσε σήμερα πως το υπουργείο της δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με 782 Αυστριακούς που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα.

Τέλος, δέκα Ολλανδοί έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ασία, σύμφωνα με δήλωση του ολλανδού πρωθυπουργού Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή