Ελεύθερος ο πρωθυπουργός της Λιβύης

Είχε απαχθεί από ενόπλους πολιτοφύλακες
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 12:29
UPD:16:06
REUTERS/REUTERS TV

Φωτογραφία που φαίνεται να απεικονίζει τον Λίβυο πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν περικυκλωμένο από άνδρες σε απροσδιόριστη τοποθεσία, μεταδόθηκε από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

A- A A+

Για απελευθέρωση του πρωθυπουργού της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, κάνουν λόγο κυβερνητικές και αστυνομικές πηγές της αραβικής χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται, εκτός από αστυνομικές πηγές του και μέλος της λιβυκής Εθνοσυνέλευσης.

EURONEWSGREEK
BBCWORLDNEWSWATCH

Ελεύθερος ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Ο κ. Ζεϊντάν είχε απαχθεί νωρίτερα το πρωί από ξενοδοχείο της Τρίπολης, στο οποίο διέμενε, από άνδρες οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στις ανταρτικές δυνάμεις κατά τον εμφύλιο πόλεμο κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

Την απελευθέρωση του λίβυου πρωθυπουργού επιβεβαιώνει και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης.

Αίτια της οργής των ενόπλων κατά του πρωθυπουργού της Λιβύης είναι η επιχείρηση αμερικανών κομάντο το Σάββατο στην Τρίπολη για τη σύλληψη του λίβυου υπόπτου για τρομοκρατία και επιτελική θέση στην Αλ Κάιντα, Αμπού Ανάς Αλ Λίμπι.

Η επιχείρηση φέρεται να ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης της Λιβύης.

«Σοφία και όχι κλιμάκωση»

Ο κ. Ζεϊντάν εμφανίστηκε το απόγευμα ζωντανά στη λιβυκή τηλεόραση, ώρες μετά την απελευθέρωσή του.

«Οι Λίβυοι χρειάζονται σοφία, όχι κλιμάκωση, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της χώρας», δήλωσε κατά τη διάρκεια καλυπτόμενης από την τηλεόραση συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης ευχαρίστησε αντάρτες οι οποίοι βοήθησαν στην απελευθέρωσή του και τους κάλεσε να ενταχθούν στις κρατικές, επίσημες ένοπλες δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή