Στο Ιράκ ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2003 13:02
A- A A+

Ο υπουργός Προεδρίας της Τουρκίας αρμόδιος για το Εξωτερικό Εμπόριο Κουρσάτ Τουζμέν θα επισκεφθεί στις 10 Ιανουαρίου το Ιράκ στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αγκυρας για την ειρηνική διευθέτηση της ιρακινής κρίσης, έγινε γνωστό σήμερα από τουρκική κυβερνητική πηγή.

Ο Κουρσάτ Κουζμέν θα συνοδεύεται από 150 Τούρκους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον τουρκικό Tύπο, ο Τούρκος αξιωματούχος θα μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ Γκιούλ στον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεϊν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο, τη Συρία και το Ιράν εντός των προσεχών ημερών στο πλαίσιο της προώθησης ειρηνικής επίλυσης της ιρακινής κρίσης.

Η Τουρκία φοβάται ότι ένας πόλεμος εναντίον του Ιράκ θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή και θα δώσει άλλο ένα πλήγμα στην τουρκική οικονομία. Η Αγκυρα εκτιμά ότι οι τουρκικές απώλειες εξαιτίας του διεθνούς εμπάργκο εναντίον του Ιράκ ανέρχονται σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Turkish Daily News, εννέα στους δέκα Τούρκους, το 87% των ατόμων που ερωτήθηκαν, τάσσονται κατά μιάς πολεμικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ.

Το 62,8% θεωρεί ότι η Τουρκία δεν πρέπει να λάβει μέρος στο πόλεμο, ούτε αμέσως, αλλά ούτε και εμμέσως, θέτοντας τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις στην διάθεση των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή