Η οικονομία τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση

Διαξιφισμοί κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και διαφωνίες στο ενδοκυβερνητικό μέτωπο
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 19:08
UPD:19:16
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Οι εντεινόμενες πιέσεις από τους δανειστές μας για τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά, τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και στο εσωτερικό αυτών.

A- A A+

Η αβεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας η οποία ενισχύεται και από σχετικά δημοσιεύματα ΜΜΕ του εξωτερικού και οι εντεινόμενες πιέσεις από τους δανειστές μας για τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά, τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

Απολύτως ενδεικτικό είναι και το σημερινό σημείωμα - έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, στο οποίο σημειώνεται ότι το χρέος δεν πρόκειται να γίνει «βιώσιμο» με τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς νέο «κούρεμα» ή επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής χρεών και άλλες διευκολύνσεις.

Την ευκαιρία άδραξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι οι εκτιμήσεις του Γραφείου, το οποίο είναι αρμόδιο για την συγκέντρωση πληροφοριών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του κράτους, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες του νόμου 3871/141Α’/ 17-8-2010, επιβεβαιώνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, διαφωνίες έκαναν την εμφάνισή τους και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο με το ΠΑΣΟΚ να αρνείται να ψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μέσω της οποίας έκλεισε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και παράλληλα να εκφράζει τη διαφωνία του, διά του εισηγητή του Γιάννη Κουτσούκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία.

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν σήμερα και οι δηλώσεις Καρατζαφέρη και Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ. Η Κουμουνδούρου παρά το γεγονός ότι έχει διαψεύσει δημοσίευμα που ήθελε τον Αλ. Τσίπρα να αναφέρει στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα τηλέφωνά τους μπορεί να παρακολουθούνται, συνεχίζει με δηλώσεις να συντηρεί το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα.

Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη δημοσιότητα την πρότασή του για τη συνολική αντιμετώπιση του κόμματος και των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στην ανάγκη σε πρώτη φάση να υπάρξει αναστολή της χρηματοδότησης έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή