Αντ. Σαμαράς: Θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία στη γενέτειρά της

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, είχε ο Πρωθυπουργός
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 19:20
UPD:20:03
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

A- A A+

«Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Πέρες συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν της ιστορία της δημοκρατικής χώρας. Τον συνεχάρη επίσης και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Με τιμές υποδέχθηκε η αγιοταφική αδελφότητα, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη συνέχεια περπάτησε μέχρι το Ναό της Αναστάσεως, όπου και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Τον Πρωθυπουργό και την συνοδεία του ξενάγησε στα προσκυνήματα και στο καθολικό του Ναού ο Πατριάρχης.

JERUSALEM PATRIARCHATE TV
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την συνάντησή του με το Πατριάρχη Θεόφιλο.

Κατά την υποδοχή του στο Πατριαρχείο ο Πατρίαρχης δήλωσε ότι τον υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά σαν προστάτη των απανταχού Ελλήνων και του απέδωσε τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου. Ο πρωθυπουργός, στον δικό του χαιρετισμό, ευχήθηκε καταλλαγή, ειρήνη, αγάπη και δύναμη στους ιερείς για να συνεχίσουν το έργο τους. «Είμαστε δίπλα σας και όλοι εδώ παίρνουμε δύναμη από εσάς. Ο αγώνας σας είναι πολυσήμαντος» είπε.

EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στιγμιότυπο από το προσκύνημα του Αντ. Σαμαρά στον Πανάγιο Τάφο.

Στη διαδρομή του από το Πατριαρχείο μέχρι τον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου υπήρχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι τον επευφημούσαν και του έλεγαν να συνεχίσει τον αγώνα του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή