Εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΕΥΠ

Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για απάτη, πλαστογραφία, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και άλλα αδικήματα
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 16:22
UPD:18:44
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σαν υπάλληλος της ΕΥΠ ή αστυνομικός εμφανιζόταν και εξαπατούσε πολίτες 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο συλληφθείς έπειθε τα θύματά του ότι είχε γνωριμίες στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) και τους πρότεινε να μεσολαβήσει για να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας χρηματικά ποσά. Για να γίνεται πιο πειστικός επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε υπηρετήσει σε ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Εκτιμάται ότι το ποσό που είχε αποκομίσει από αυτή του τη δραστηριότητα ανέρχεται στις 176.000 ευρώ , έχοντας εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσης, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και μία 34χρονη, η οποία εμπλέκεται σε μία τουλάχιστον περίπτωση εξαπάτησης.

Ο 35χρονος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε έρευνες σε δύο σπίτια του, στη Γλυφάδα και το Περιστέρι, κατασχέθηκαν φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, το πλαστό έγγραφο το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του, φυσίγγια των 9 χιλιοστών, ένα μεταλλικό κλομπ και ένας σουγιάς 15 εκατοστών, καθώς και ένα ζεύγος γερμανικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε γραφείο που διατηρούσε στη Γλυφάδα κατασχέθηκαν επίσης άλλες 22 φωτοτυπίες δελτίων ταυτότητας, πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση ιδιώτη, η οποία αναφέρεται σε δικαστική απόφαση, 16 αποδείξεις πληρωμής του ΟΔΔΥ αμφίβολης γνησιότητας και χαρτιά με τύπους αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα.

Σε βάρος του εκκρεμούν τουλάχιστον 13  ποινικές δικογραφίες, κατόπιν μηνύσεων εξαπατηθέντων πολιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή