Μουντιάλ 2014: Η FIFA πιέζει τη Βραζιλία να επιταχύνει

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 12:39
UPD:12:43
REUTERS/ARND WIEGMANN

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ υπογράμμισε ότι η Βραζιλία εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της προετοιμασίας για το τουρνουά.

A- A A+

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, κατέστησε απολύτως σαφές ότι σκέφτεται να «ασκήσει πίεση» στη Βραζιλία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η χώρα θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο στάδιο «Μπέιρα-Ρίο», στο Πόρτο Αλέγκρε, ο Βαλκ υπογράμμισε ότι η Βραζιλία εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της προετοιμασίας για το τουρνουά, που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου 2014.

«Σε αυτή την εγκατάσταση θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Βαλκ. «Η περίοδος αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξεκούραση, αλλά για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση όλων εκείνων που πρέπει να γίνουν για να εξασφαλιστεί ότι η διοργάνωση θα είναι επιτυχής», πρόσθεσε.

Οι 49.000 θέσεις του σταδίου «Μπέιρα-Ρίο», που αποτελεί έδρα της Ιντερνασιονάλ, θα φιλοξενήσουν φιλάθλους σε πέντε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρά την ανησυχία του, πάντως, ο Βαλκ εξήρε την αναβάθμιση της εγκατάστασης, δηλώνοντας ότι θα είναι έτοιμη ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, η οποία έχει τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία από τη FIFA για την ολοκλήρωση των εργασιών στα στάδια που θα χρησιμοποιηθούν στη διοργάνωση.

«Στο Πόρτο Αλέγκρε έχουν γίνει πολλά από πέρυσι. Το ΄Μπέιρα-Ρίο΄ θα είναι έτοιμο για το Μουντιάλ», είπε με σιγουριά ο Βαλκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις