Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Δυτική, Κεντρική, Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Από τις βράδυνες ώρες και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά στα δυτικά το απόγευμα θα συννεφιάσει και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι ενισχυμένοι βαθμιαία σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή