Ziesel: Αυτοκινούμενη πολυθρόνα με ερπύστριες

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 12:47
UPD:12:47
DERZIESEL.COM

Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 35 χιλιόμετρα ανά ώρα και έχει αυτοθερμαινόμενη μπαταρία των 6 kWh, που του επιτρέπει αυτονομία 4-5 ωρών (αν και περιορίζεται περίπου στο μισό εάν ο χρήστης βρίσκεται συνέχεια στη μέγιστη ταχύτητα).

A- A A+

Οπτικά θυμίζει υβρίδιο μεταξύ αναπηρικού καροτσιού και τανκ, ή εικόνα από ιστορία «πολεμοχαρούς» επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το Ziesel της Mattro είναι πέρα για πέρα πραγματικό.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία εδρεύσει στην Αυστρία, ειδικεύεται στην τοποθέτηση ερπυστριών σε custom οχήματα που χρησιμοποιούνται στην γεωργία και στον τομέα των κατασκευών. Στην περίπτωση του Ziesel, όλη αυτή η τεχνογνωσία χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία ενός οχήματος- πολυθρόνας παντοδαπού εδάφος και παντός καιρού, το οποίο είναι ηλεκτροκίνητο και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κινηθεί σε ομαλό έδαφος, άμμο, λάσπη, γρασίδι ή χιόνι.

Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 35 χιλιόμετρα ανά ώρα και έχει αυτοθερμαινόμενη μπαταρία των 6 kWh, που του επιτρέπει αυτονομία 4-5 ωρών (αν και περιορίζεται περίπου στο μισό εάν ο χρήστης βρίσκεται συνέχεια στη μέγιστη ταχύτητα). Το πλήρες βάρος του, περιλαμβανομένης της μπαταρίας, είναι 210 κιλά.

Ο έλεγχός του γίνεται πλήρως με ένα joystick, ενώ από αισθητικής πλευράς ο σχεδιασμός του είναι ειδικός έτσι ώστε να μπορεί να «ταιριάξει» άνετα και στο εσωτερικό του σπιτιού.

MATTRO MOBILITY REVOLUTIONS GMBH

Το κόστος του είναι αρκετά υψηλό, καθώς, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Wired, κυμαίνεται γύρω στα 22.000 ευρώ. Παρά την αρχική εντύπωση που δημιουργεί (αυτήν του αναπηρικού καροτσιού), ο προσανατολισμός του είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση του χιονοδρομικού τουρισμού και γενικότερα αυτούς οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν την φύση από κοντά χωρίς ωστόσο να θυσιάζουν την άνεσή τους.

Προτεινόμενα για εσάς