Θεαματική έναρξη για το «Καμπαρέ»

Λαμπερή πρεμιέρα στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 10:15
A- A A+

Το πολυβραβευμένο θρυλικό μιούζικαλ, που μας μεταφέρει στον κόσμο ενός «Καμπαρέ», το οποίο λειτουργεί κάτω από τη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, εγκαινίασε τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, σε μία λαμπερή πρεμιέρα στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Το περίφημο μιούζικαλ, από τα πιο αγαπημένα σε ολόκληρο τον κόσμο, ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ρήγου,  που έχει αποδείξει τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές του δυνατότητες,  και αποθεώθηκε από το κοινό, που χάρισε σε όλους τους συντελεστές το παρατεταμένο του χειροκρότημα. Το «Καμπαρέ» ταξίδεψε τους θεατές από την Ελλάδα του 2013 στο Βερολίνο του ’30 και από πολλούς χαρακτηρίστηκε περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, εντοπίζοντας πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και τη σημερινή Ελλάδα.

Οι πρωταγωνιστές

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον απαιτητικό ρόλο του Κομπέρ, του οικοδεσπότη του «Καμπαρέ», είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην πλατεία και τη σκηνή, η Μαρία Ναυπλιώτου, στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς, υποδύεται τη νεαρή περφόμερ που θέλει να κάνει καριέρα στο τραγούδι και το χορό, αδιαφορώντας για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας που ζει.

Η Τάνια Τσανακλίδου, ερμηνεύει την Φροϊλάιν Σνάιντερ, μια μεσόκοπη γερμανίδα που νοικιάζει φτηνά δωμάτια για να επιζήσει στο Βερολίνο του ’30 που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, ο  Μιχάλης Μητρούσης, στο ρόλο του  Χερ Σουλτζ, είναι ένας εβραίος μανάβης, που μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει από την άνοδο του ναζισμού, ενώ ο  Γιώργος Νανούρης, ως Κλίφορντ Μπράντσο, είναι ο αμερικανός συγγραφέας, που ερωτεύεται τη Σάλι Μπόουλς.

Τέλος, η Νάντια Μπουλέ, ως Φροϊλάιν Κοστ, είναι η γερμανίδα πόρνη που η ανάγκη της επιβίωσης τη ρίχνει στο πλευρό των ναζιστών, ενώ ο  Παναγιώτης Μπουγιούρης, ως Χερ Σουλτζ, είναι ο «φίλος» του Κλίφορντ Μπράντσο που αποδεικνύεται στέλεχος του κόμματος των Ναζί.

Συλλέκτης βραβείων

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζο Μάστεροφ, στο έργο του Τζον Βαν Ντρούτεν, «I am a camera», και στο διήγημα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ, «Goodbye to Berlin», το μιούζικαλ «Καμπαρέ», σε στίχους του  Φρεντ Εμπ και μουσική του Τζον Κάντερ έχει γράψει ιστορία όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ, το 1966, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και αποσπώντας 8 βραβεία Τόνυ, και από τότε έχει παρουσιαστεί αμέτρητες φορές σε θέατρα όλου του κόσμου. Ανάλογη επιτυχία γνώρισε και η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 1972,  από τον σκηνοθέτη και χορογράφο Μπομπ Φος, με πρωταγωνιστές τους Λάιζα Μινέλι, Μάικλ Γιορκ και Τζόελ Γκρέι, κατακτώντας 8 Όσκαρ και κερδίζοντας μεγάλη φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, ανεβαίνει για τέταρτη φορά σε μια υπερπαραγωγή, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που - με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Λιγνάδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Τάνια Τσανακλίδου, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Γιώργο Νανούρη και Νάντια Μπουλέ - επιχειρεί να συστήσει εκ νέου στο κοινό το μιούζικαλ, που σφράγισε την ιστορία του είδους.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. τηλ.: 210 7282000. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  9, 10, 11, 16, 17 και 18 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., 12, 13, 19 και 20 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. και στις 9 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 52, 37, 26, 14, 9 (φοιτητικό) ευρώ, βραδινές παραστάσεις Σαββάτου και Κυριακής: 60, 43, 30, 15, 10 (φοιτητικό) ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου και εκδοτήρια Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: www.megaron.gr και www.livetickets.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς