Κέρι: Νομιμοποιημένη η απαγωγή Λίβυου στην Τρίπολη από πλευράς ΗΠΑ

Διευκρινίσεις ζητεί η κυβέρνηση της Λιβύης
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 14:13
UPD:14:30
REUTERS/EDGAR SU

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στο περιθώριο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (Apec), στην Ινδονησία.

A- A A+

Την απαγωγή - σύλληψη λίβυου υπόπτου για ηγετική θέση στο μηχανισμό της Αλ Κάιντα, η οποία διεξήχθη σε λιβυκό έδαφος, υπερασπίστηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Πρόκειται για τον Ανάς Αλ Λιμπί, ο οποίος απήχθη το Σάββατο στην Τρίπολη από μασκοφόρους άνδρες, ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από την οικία του.

Πρόκειται για βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες σε αφρικανικές χώρες το 1998.

Ο γιος του συλληφθέντος, Αμντουλάχ Αλ Ραγί, δήλωσε ότι μερικοί εκ των ανδρών οι οποίοι απήγαγαν τον πατέρα του μιλούσαν λιβυκή διάλεκτο.

Οι δηλώσεις του κ. Κέρι έρχονται μετά την επικοινωνία την οποία είχαν οι αρχές τις Λιβύης με τις ΗΠΑ για να λάβουν εξηγήσεις για την επιχείρηση η οποία διεξήχθη στο έδαφός της αραβικής χώρας.

EURONEWSGREEK
MIDRFTUBE

Η συνέντευξη Τύπου του Σεργκέι Λαβρόφ και του Τζον Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο κ. Λίμπι θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το νόμο.

«Πρόκειται για κομβικής σημασίας μορφή της Αλ Κάιντα και ήταν ένας νόμιμος και καθ’ όλα αποδεκτός στόχος του αμερικανικού στρατού», δήλωσε ο Τζον Κέρι στο περιθώριο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (Apec), στην Ινδονησία.

EURONEWSGREEK

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, ζήτησε διευκρινίσεις για την επιχείρηση, ενώ δήλωσε ότι θα προτιμούσε να προσαγάγει «οποιονδήποτε λίβυο πολίτη εντός της Λιβύης».

Η λιβυκή κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επιχείρηση, κάτι για το οποίο την κατηγορεί ο γιος του απαχθέντος υπόπτου.

Το Σάββατο, κομάντο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε καταδρομική επιχείρηση και στη Σομαλία, με στόχο ηγετικό στέλεχος της Αλ Σεμπάμπ, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να συλλάβει ή να σκοτώσει το στόχο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή