Αγιασμός στην Ολομέλεια της Βουλής

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 11:50
UPD:13:43
EUROKINISSI/ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα θεωρεία της Βουλής είναι κατάμεστα όχι μόνον από συγγενείς βουλευτών, αλλά και από δημοσιογράφους ξένων μέσων ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των οποίων εστιάζεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

A- A A+

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε στη Βουλή ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Στον αγιασμό δεν παρευρέθηκε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, αλλά και ο προφυλακισμένος γεν. γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του αγιασμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον σταυρό φίλησαν ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος (ο οποίος κατέβηκε από τα έδρανα του κόμματός του που βρίσκονται στα «ορεινά»). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δεν φίλησε τον σταυρό, αλλά έκαμψε την κεφαλή του σε μία κίνηση σεβασμού.

EUROKINISSI/ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι οι ιεράρχες δεν πήγαν στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, ούτε στα έδρανα της ΔΗΜΑΡ, όπου καθόταν ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν όλοι στην τελετή. Τελευταίοι εισήλθαν στην αίθουσα οι υπόδικοι Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος.

Όλοι τους απέφυγαν τις κατ' ιδίαν συνομιλίες, ελάχιστες ήταν οι φορές που ψιθύρισε κάτι ο ένας στο αυτί του άλλου, ενώ κανείς τους δεν ακούμπησε στο έδρανό του κινητό τηλέφωνο. Επίσης, κανείς από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν συνομίλησε, δεν χαιρετήθηκε, δεν ευχήθηκε «καλή νέα Σύνοδο» με βουλευτή από άλλο κόμμα.

Αρκετοί δε εξ αυτών, αποχωρώντας από το κτήριο του Κοινοβουλίου επέλεξαν την έξοδο από την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη, απ' όπου έλειπαν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Η σύζυγος του γραμματέα της ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια έσκυψε το βλέμμα της τουλάχιστον τρεις φορές προς το ρολόι της, πριν αποχωρήσει βιαστική από την αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ από τα θεωρεία δεν ήταν λίγοι όσοι σχολίαζαν την εμφανώς κουρασμένη όψη του Ηλία Κασιδιάρη.

REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Τελευταίοι εισήλθαν στην αίθουσα οι υπόδικοι Ηλ. Κασιδιάρης (φωτογραφία), Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος.

Εντύπωση προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας πριν από τον αγιασμό. Από νωρίς το πρωί, η Φρουρά της Βουλής προχωρούσε σε ενδελεχείς και επισταμένους ελέγχους στα οχήματα και τους εισερχόμενους στο Κοινοβούλιο.

Από τη μαγνητική πύλη που βρίσκεται πάνω από τα ανθοπωλεία της Βασιλίσσης Σοφίας πέρασε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος δέχθηκε συγχαρητήρια από δεκάδες βουλευτές, αλλά και από υπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) και ο Μανώλης Γλέζος.

Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης πλησίασαν και βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανάμεσα στους οποίους και ο Μανώλης Γλέζος.

Μετά τον αγιασμό ο Πρωθυπουργός αναχώρησε πεζή προς το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον κ. Δένδια. Ο κ. Κουβέλης ήπιε καφέ με συναδέλφους του βουλευτές. Αντιθέτως, στο γραφείο του κατευθύνθηκε ο κ. Τσίπρας μαζί με συνεργάτες του. Στο περιστύλιο στάθηκε για λίγη ώρα, συνομιλώντας με βουλευτές, ο Π. Καμμένος. Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος μπήκε από τους πρώτους στην Ολομέλεια για την τελετή, αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο γραφείο του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (αριστερά) με τον βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλο.

Και σε αυτή την τελετή οι βουλευτές επέλεξαν την πεπατημένη και προσήλθαν, στην πλειονότητά τους, με σκουρόχρωμο ένδυμα και γραβάτα, οι άνδρες και σακάκι, οι γυναίκες. Ωστόσο, αν παρατηρούσε κανείς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ θα διαπίστωνε ότι πολλοί βουλευτές δεν ακολούθησαν τον κανόνα, επιλέγοντας μια λιγότερο επίσημη εμφάνιση.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή