Επαφές Αντ. Σαμαρά πριν την επίσκεψη στο Ισραήλ

Κουμουνδούρου για το ταξίδι Τσίπρα στις Βρυξέλλες: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένας σημαντικός παίκτης στην ευρωπαϊκή σκακέρια»
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 10:54
UPD:13:13
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου

A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των προαπαιτούμενων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και τις εν εξελίξει επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας τα οποία βρίσκονται στη χώρα μας, είχε αργά χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργος, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Στην παρούσα φάση η πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος η χώρα να βγει το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στις αγορές στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρβασης της κρίσης.

Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που γνωρίζουν καλά τη στάση των εταίρων μας στην Ε.Ε. σημειώνουν ότι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Η σχετική συζήτηση αναμένεται να «ανοίξει» μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Ενδεκτική της σημασίας που αποδίδει ο κ. Σαμαράς στην επίσκεψή του στο Ισραήλ είναι και η δήλωση του ότι οι τρεις χώρες (Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος) έχουν ενεργειακούς πόρους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που όταν προχωρήσει η αξιοποίησή τους θα μπορούν να καλύπτουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμούν ως ιδιάτερα σημαντική την τριήμερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Θυμίζουν μάλιστα ότι πριν από ένα χρόνο, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της, ουδείς ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα, παρά τις όποιες διαφωνίες, η Κουμουνδούρου «αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός παίχτης στην ευρωπαϊκή σκακέρια». Προς επίρρωση των παραπάνω επικαλούνται το δημοσίευμα της «Le Monde» που χαρακτηρίζει τον Αλ. Τσίπρα ως «το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Κλιμακώνοντας τέλος την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς επιβάλλεται να έρθει στη Βουλή και να μιλήσει για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή.

newsroom naftemporiki.gr
 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή