Ειρηνιστές εθελοντές ετοιμάζονται να συρρεύσουν στο Ιράκ

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2003 16:56
A- A A+

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία κλιμακώνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή του Κόλπου, ενόψει μιας ενδεχόμενης επίθεσης κατά του Ιράκ, εθελοντές από τον αραβικό κόσμο αλλά και από τη Δύση σχεδιάζουν να μεταβούν στην απειλούμενη χώρα για να παίξουν το ρόλο «ανθρώπινων ασπίδων» σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ιρακινό λαό.

«Κάνω έκκληση για μία μαζική μετανάστευση στο Ιράκ. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο», δηλώνει ο Κεν Νίκολς, πρώην πεζοναύτης των αμερικανικών δυνάμεων που πολέμησε στον πόλεμο του Κόλπου. Η κίνησή του, «Εμείς ο Λαός», στρατολογεί εθελοντές για ένα ειρηνιστικό καραβάνι που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο τον Ιανουάριο και αφού περάσει από διάφορες ευρωπαϊκές και μεσανατολικές πρωτεύουσες, θα φτάσει στο Ιράκ στις αρχές Φεβρουαρίου, για να αναπτυχθεί σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις.

Στο Αμμάν, η «Εθνική Ιορδανική Επιτροπή Κινητοποίησης για την Αμυνα του Ιράκ» ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 16 Ιανουαρίου θα αποστείλει στη Βαγδάτη μία πρώτη ομάδα εθελοντών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, αναμένονται χιλιάδες εθελοντές από αραβικές και άλλες χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή