Δ. Τσουκαλάς: Συστηματική κάλυψη περιστατικών ρατσιστικής βίας από τον Ν. Δένδια

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 15:59
UPD:16:01
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για συνειδητή ή ασυνείδητη, αλλά πάντα συστηματική, κάλυψη περιστατικών ρατσιστικής και φασιστικής βίας και θυλάκων της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσουκαλάς, πρόσφατα έγινε γνωστή η απόφαση απέλασης μετανάστη από την Αίγυπτο ο οποίος είχε βρεθεί σε «άθλια κατάσταση» αλυσοδεμένος σε δέντρο στη Σαλαμίνα, για τον οποίο ο κ. Δένδιας είχε εγγυηθεί ότι δεν θα απελαθεί.

«Το γεγονός ότι ζυγώνει η δίκη των υπαιτίων αυτής της φρικτής πράξης γεννά υποψίες ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η απόφαση απέλασής του. Μήπως πρόκειται για κυριολεκτική εξαφάνιση του σώματος του εγκλήματος;» διερωτήθηκε ο κ. Τσουκαλάς.

Ο υπουργός καταπατεί τόσο την υπόσχεσή του όσο και τις δηλώσεις του στο CNN περί εκκαθάρισης της αστυνομίας από ρατσιστικά στοιχεία και περί μη επανεμφάνισης νεοναζιστικού φαινομένου, πρόσθεσε, καλώντας τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση απέλασης, ώστε ο Αιγύπτιος μετανάστης να κατορθώσει να παραστεί στη δίκη των «υπόδικων ρατσιστών».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή