Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 10:55
UPD:11:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων βουλευτές ή μέλη των οργάνων διοίκησής τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα συζητηθεί  στην Ολομέλεια της Βουλής, και όχι στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης όσο η αβεβαιότητα για τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από το σπιράλ της ύφεσης παραμένει.

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα μιλούν για αναμενόμενες αντιδράσεις, αφού η μεν κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον σημαντικότατων αποφάσεων, οι περισσότερες εξ αυτών κατ’ επιταγή της τρόικας και εξαιρετικά αντιδημοφιλείς, η δε αξιωματική αντιπολίτευση, στο μέτρο που δεν προάγει τη δική της ατζέντα, θα ακολουθεί την επικαιρότητα που διαμορφώνουν εκ των πραγμάτων κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή είναι τέτοιας έκτασης και έντασης που ουδείς μπορεί να αγνοήσει. Στην παρούσα φάση ο πολιτικός κόσμος αναμένει την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ένταση, η αρχική αμηχανία και ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε από την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών δείχνει να εκτονώνεται από την προφυλάκιση των δύο κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α. αναβλήθηκε λόγο της αναμονής της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση ή μη των Ν. Μιχαλολιάκου και Χρ. Παππά. Στην παρούσα φάση ουδείς γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις του εν λόγω κόμματος, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι από Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων βουλευτές ή μέλη των οργάνων διοίκησής τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα συζητηθεί  στην Ολομέλεια της Βουλής, και όχι στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου είχε δηλωθεί αρχικώς. Στην επίμαχη συνεδρίαση θα υπάρξει μια πρώτη ένδειξη για τη στάση της Χ.Α. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.

Η Κουμουνδούρου ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί συνολικά και όχι αποσπασματικά, όπως ισχυρίζεται, το θέμα. Αίτημα που δείχνει να αποδέχεται η κυβέρνηση, όταν όμως, και εάν υπάρξει,  μια σαφής εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της Χ.Α.

Και όσο η δημοσκοπική φθορά της Χ.Α. συνεχίζεται, τόσο η πίεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα αυξάνεται. Στη μεν κυβέρνηση, όπως έλεγε χαρακτηριστικά πρώην υπουργός, «να παίξει μπάλα ως εγγυητής της ομαλότητας στο γήπεδο που θεωρεί ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα με αιχμή τη θεωρία ότι η βία έχει δύο άκρα και ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. δεν είναι ναζιστές αλλά "εξαπατημένοι"».

Στη δε αξιωματική αντιπολίτευση στην ανάγκη να καταδείξει, όπως λένε τα στελέχη της, τη σχέση αιτίου και αιτιατού μεταξύ του φαινομένου Χρυσή Αυγή και της εξαετούς λιτότητας και δευτερευόντως της καθυστέρησης της κυβέρνησης όλα τα προηγούμενα χρόνια να αντιμετωπίσει  τις έκνομες ενέργειες στελεχών του εν λόγω κόμματος.

newsroom naftemporiki.gr              
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή