ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στο Καπιτώλιο

Μία γυναίκα φέρεται να χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικών
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 21:34
UPD:05/10/2013 00:37
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία.

A- A A+

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να προχωρεί σε αποκλεισμό του για μικρό χρονικό διάστημα, περίπου μισής ώρας.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι μία γυναίκα σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Η οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου.

Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία τελείωσε στο Καπιτώλιο, όπου και σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Κατά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε όχημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

EURONEWSGREEK

 Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όλα τα πυρά προήλθαν από αστυνομικούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η γυναίκα ήταν οπλισμένη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να υπήρχε ένα παιδί στο αυτοκίνητο, ενώ το περιστατικό φέρεται να ξεκίνησε μετά από λεκτική αντιπαράθεση της οδηγού με φρουρούς σε σημείο ελέγχου κοντά στον Λευκό Οίκο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο Hart Senate Office Building. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή