Ν. Μαριάς: Η Γερμανία να αποζημιώσει τους συγγενείς των Ελλήνων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Στρασβούργο
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 20:36
UPD:20:41
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κ. Μαριάς (φωτογραφία αρχείου) αναφέρθηκε και στο θέμα των αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο το 1974, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, αλλά κυρίως νομικό.

A- A A+

Το θέμα της αποζημίωσης από τη Γερμανία των συγγενών των Ελλήνων που πέθαναν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μαριάς ενημέρωσε τους συναδέλφους του από τις υπόλοιπες 46 χώρες - μέλη του συμβουλίου ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκτός από τους έλληνες εβραίους και άλλοι χιλιάδες έλληνες πολίτες απήχθησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και μεταφέρθηκαν είτε ως όμηροι είτε ως σκλάβοι για καταναγκαστική εργασία σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης .

«Η Γερμανία θα πρέπει να αποζημιώσει άμεσα τους συγγενείς των θυμάτων των χιλιάδων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» δήλωσε.

Ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε και στο θέμα των αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο το 1974.

Το ζήτημα των αγνοουμένων δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, αλλά κυρίως νομικό, είπε σχετικά, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας χρονικός ή εδαφικός περιορισμός στην εξέτασή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή