Σύγχρονη επιθεώρηση με την παλιά καλή συνταγή

Στο Studio Κυψέλης, από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 09:50
A- A A+

Η παλιά καλή επιθεώρηση ζωντανεύει στο σήμερα, που παρέχει τόσο πρόσφορο έδαφος για σάτιρα και προβληματισμό, με μια  σύγχρονη παράσταση που βάζει στο στόχαστρο την ελληνική πραγματικότητα. Ακολουθώντας τα κλασσικά πρότυπα του νεοελληνικού θεατρικού είδους της επιθεώρησης, η παράσταση των Τούλας Μπούτου και Μανώλη Δεστούνη, «Καμπαρέ… Ελλάς», παρουσιάζεται στο Studio Κυψέλης, από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Μέσα από ένα θέαμα, που εμπεριέχει τον χορό, τη μουσική και τη σάτιρα, που συνδυάζει την πρόζα με τον μονόλογο, τον διάλογο και το τραγούδι, χωρίς να υπόκειται σε πολιτικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, η επικαιρότητα γίνεται η απόλυτη πρωταγωνίστρια, επιδεχόμενη το καυστικό χιούμορ, που σαρκάζει τα - πολλά, δυστυχώς - κακώς κείμενα.

Μια θλιβερή διαπίστωση

Με την τεράστια εμπειρία του στην επιθεώρηση, αφού έχει υπηρετήσει αυτό το τόσο απαιτητικό είδος επί 30 χρόνια και έχει πρωταγωνιστήσει στα  μεγαλύτερα θέατρα, με τα ιερά τέρατα της επιθεωρησιακής σκηνής, όπως οι Νίκος Σταυρίδης, Άννα Καλουτά, Ρένα Ντορ, Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους, ο Μανώλης Δεστούνης εμπνέεται από το κλίμα και τα αυθεντικά κείμενα της τότε εποχής, δημιουργώντας μία σύγχρονη επιθεώρηση, που καυτηριάζει με σκωπτική και σατιρική διάθεση τη σημερινή Ελλάδα.

Μόνο που, δυστυχώς, οδηγεί και στη θλιβερή διαπίστωση ότι δεν έχει κανείς παρά να αλλάξει στα ήδη υπάρχοντα κείμενα τα ονόματα με σημερινά και να μεταφέρει τα τότε γεγονότα στο τώρα. Και εκεί, βγαίνει στο φως η τρομακτική αποκάλυψη ότι, στην ουσία,  τίποτα δεν έχει αλλάξει…

Ταυτότητα παράστασης

Η Τούλα Μπούτου.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Δεστούνης, σκηνικά - κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου, μουσική: Άκης Φλωρεντής, χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος, βοηθός χορογράφου: Erella Meram, φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός. Παίζουν: Μανώλης Δεστούνης, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Ελένη Μπέη, Γιάννης Κωσταράς, Ηρώ Μητρούτσικου, Έφη Κουτάντου, Άννα Βιδάλη.

Πληροφορίες
Studio Κυψέλης: Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη – Αθήνα, τηλ.: 210 8819571.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Κυριακή: 20:30, Σάββατο: 19:30. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 12 ευρώ. Για κλεισμένες παραστάσεις και συλλόγους: 213 0401873.

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς