ΥΠΑΑΝ: Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει σταλεί το προσχέδιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 18:13
UPD:18:50
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ είναι αναγκαίο για τους αυτοκινητοδρόμους, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

A- A A+

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει σταλεί το προσχέδιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, βάσει προηγούμενης σχετικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

«Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων όλων των επιτροπών παρακολούθησης, απεστάλησαν και επισήμως τα σχετικά αιτήματα τροποποιήσεων, από τα οποία προκύπτει το αναγκαίο για τους αυτοκινητοδρόμους ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Απομένει πλέον στην Επιτροπή να πάρει, βάσει των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί, τις σχετικές αποφάσεις. Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ καλή» επισημαίνεται σχετικά

Το αίτημα των ελληνικών αρχών για την τροποποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αναμένει η Κομισιόν, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για άντληση των πόρων που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, δήλωσε σήμερα ο Γιοχάνες Χαν, συμπληρώνοντας ότι έως το τέλος του έτους θα ληφθεί από την Κομισιόν η απόφαση για διάθεση κονδυλίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή