Κυπριακό: Στήριξη Βενιζέλου στις προσπάθειες Ντάουνερ

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 17:18
UPD:17:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί, πρωτίστως, ζήτημα σεβασμού των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

A- A A+

Απόψεις σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στις προετοιμασίες για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος και ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του κ. Ντάουνερ, τονίζοντας ότι η χώρα μας χαιρετίζει τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επί τη βάσει των οποίων μπορεί, όπως είπε, να δημιουργηθεί μία νέα δυναμική για την επίτευξη λύσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε έλος ότι το Κυπριακό αποτελεί, πρωτίστως, ζήτημα σεβασμού των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και, κατά συνέπεια, θα πρέπει η επίλυσή του να είναι συμβατή με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το κοινοτικό κεκτημένο και τη βούληση του κυπριακού λαού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή