Ενώπιον των ανακριτών ο Χρ. Παππάς

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 12:49
UPD:14:13
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

«Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν», δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, μπαίνοντας στο κτήριο 6 των δικαστηρίων.

A- A A+

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Μπαίνοντας στο κτήριο 6 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

NAFTEMPORIKIGR

Η μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια έγινε λίγο πρις από τις 13:00. Κατά την άφιξή του στην Ευελπίδων υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο φώναζαν συνθήματα.

Ο κ. Παππάς είναι ο τελευταίος εκ των συλληφθέντων βουλευτών του κόμματος που απολογείται.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέοι έχουν κριθεί ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον κ. Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών προφυλακιστέοι έχουν κριθεί επίσης η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και φέρεται να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής και ο «πυρηνάρχης» της Χ.Α. στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Στον εισαγγελέα η Θ. Σκορδέλη

NAFTEMPORIKIGR

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε στο μεταξύ νωρίτερα η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη, η οποία συνελήφθη χθες από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια έρευνας των αρχών στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό, φύλλα χαρτιού με ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων - οικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών, σημειώσεις στις οποίες αναφέρονταν δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.

Η υποψήφια βουλευτής, αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι υπόδικη για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή