Επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας στη Λιβύη

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 21:47
UPD:03/10/2013 18:29
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Η επίθεση είναι χαρακτηριστική της αστάθειας που επικρατεί στη Λιβύη δύο χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

A- A A+

Επίθεση πλήθους ατόμων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ένοπλοι οι οποίοι άνοιξαν πυρ, σημειώθηκε εναντίον της ρωσικής πρεσβείας στην Τρίπολη, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι φρουροί ανταπέδωσαν τα πυρά, διαλύοντας το πλήθος των περίπου 60 ατόμων που είχαν πλησιάσει την πρεσβεία, προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού.

«Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ και έσκισαν τη ρωσική σημαία» αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Το προσωπικό της πρεσβείας μεταφέρθηκε προληπτικά στο αεροδρόμιο.

Κατά τον Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, η επίθεση ενδεχομένως να οφείλεται σε φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με δολοφονία αξιωματικού του στρατού από μία Ρωσίδα, ωστόσο οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Από πλευράς του, το Reuters επικαλείται στέλεχος των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας, το οποίο χαρακτήρισε την επίθεση πράξη εκδίκησης για τη φημολογούμενη δολοφονία.

EURONEWSGREEK

Η επίθεση είναι χαρακτηριστική της αστάθειας που επικρατεί στη Λιβύη δύο χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.  

Το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη είχε δεχθεί επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και άλλα τρία μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή