Ιράν: Κίνηση «απελπισίας» οι ισραηλινές απειλές

Με αφορμή την τοποθέτηση Νετανιάχου στον ΟΗΕ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 17:59
UPD:18:04
REUTERS/MIKE SEGAR

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτογραφία), ότι το Ισραήλ προτίθεται να δράσει «ακόμη και μόνο του» για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

A- A A+

Κίνηση «απελπισίας» χαρακτήρισε τις ισραηλινές απειλές που διατυπώθηκαν σε αντίδραση στην διπλωματική «επίθεση γοητείας» της Τεχεράνης ο  αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, την Τετάρτη.

«Τα λόγια αυτού του είδους πηγάζουν από την απελπισία», σημείωσε και χαρακτήρισε τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου «πολεμοχαρή».

«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι σκουριασμένη και παλιά επιλογή, η οποία τοποθετείται πάνω σε ένα ετοιμόρροπο τραπέζι», πρόσθεσε ο κ. Φιρουζαμπαντί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι το Ισραήλ προτίθεται να δράσει «ακόμη και μόνο του» για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αν το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος επέκρινε ως μη ειλικρινές το διεθνές άνοιγμα που φαίνεται ότι κάνει ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Ο κ. Ρουχανί δεσμεύτηκε να αρχίσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με την διεθνή κοινότητα και να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια από την πλευρά του Ιράν όσον αφορά τις πυρηνικές του δραστηριότητες.

«Το ισλαμικό Ιράν θα βγει νικητής με την επαναστατική του στάση της ηρωικής ευελιξίας», σημείωσε ο στρατηγός, αναφερόμενος σε δήλωση του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είχε πει ότι «η ευελιξία είναι ορισμένες φορές χρήσιμη και απαραίτητη».

Ο κ. Φιρουζαμπαντί σημείωσε εξάλλου ότι το μόνο που έκανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός με τα σχόλιά του «ήταν να ενισχύσει την απειλή κατά των σιωνιστών» και πρόσθεσε ότι «ο Νετανιάχου χάραξε το όνομά του στον πίνακα του ΟΗΕ υπό την ένδειξη πολεμοχαρής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή