Συνελήφθη πρώην διοικητής του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 10:21
UPD:16:18
ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ο 52χρονος υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

A- A A+

Συνελήφθη τη Δευτέρα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Σε βάρος του 52χρονου αστυνομικού υποδιευθυντή σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Συνελήφθη επίσης μία 52χρονη, ενώ αναζητείται ο 60χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, που φέρεται ως συνεργάτης του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και μία ακόμη 50χρονη που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του αξιωματικού στην Αθήνα και τα Γιάννενα βρέθηκαν όπλα (πιστόλια, περίστροφα, αεροβόλα, κυνηγετικά όπλα), χρήματα (συνολικά 23.200 ευρώ), 36 κινητά τηλέφωνα και άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της 50χρονης, η οποία είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, καθώς στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκε ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της.

Στο σπίτι της βρέθηκαν μεταξύ άλλων κροτίδες και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής. 

Ο 52χρονος υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή