«Αόρατη Αγριάδα» εκτυφλωτικά ορατή

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 10:30

Η παράσταση «Ξένος: Αόρατη Όλγα, Άουστρας ή Η Αγριάδα», των Γιάννη Τσίρου και Λένας Κιτσοπούλου, αντίστοιχα, παρουσιάζεται στο θέατρο Θησείον, από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και για έναν μήνα.

A- A A+

Εξαιρετικά επίκαιρα και έχοντας σημειώσει επιτυχία και στο εξωτερικό, τα δύο μονόπρακτα με θέμα τον «Ξένο», τη συγγραφή των οποίων ανέθεσε το Εθνικό Θέατρο στους Γιάννη Τσίρο και Λένα Κιτσοπούλου για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Emergency Entrance, επιστρέφουν σε μία ενιαία παράσταση.  

Με δύο συγκλονιστικές ιστορίες απτής, δυστυχώς, πραγματικότητας, που παρουσιάζουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές του θέματος, συνδεδεμένες άμεσα με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η παράσταση «Ξένος: Αόρατη Όλγα, Άουστρας ή Η Αγριάδα», των Γιάννη Τσίρου και Λένας Κιτσοπούλου, αντίστοιχα, παρουσιάζεται στο θέατρο Θησείον, από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και για έναν μήνα.

Στις σκοτεινές διαδρομές ενός απάνθρωπου μηχανισμού

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, Η «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου – που το 2012, χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τη σπουδαιότερη γυναικεία ερμηνεία – βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες. Μια νεαρή μετανάστρια πέφτει θύμα του τράφικινγκ (εμπόριο ανθρώπων) και γίνεται αντικείμενο σκληρών συναλλαγών. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δε γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά -  κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, μουσική: Μάριος Στρόφαλης, φωτισμοί – φωτογραφίες: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής.

Αλλόκοτη επίσκεψη απρόσμενης φιλοξενίας

Στο «Άουστρας ή Η Αγριάδα» της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με την αιχμηρή της γλώσσα και την τολμηρή ιδεολογική της θέση, η συγγραφέας κάνει ένα έντονο σχόλιο για τη στρέβλωση και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας του προβλήματος της μετανάστευσης, μέσα από μια παρέα νέων που καλεί στο σπίτι της έναν τουρίστα, ο οποίος κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του ξένου δημιουργεί ένταση μεταξύ των προσώπων και οδηγεί σε απρόσμενες καταστάσεις, αφού, όταν εκείνος αρχίζει να απολαμβάνει την ευχάριστη παρέα των φιλόξενων νέων, αυτοί
συμπεριφέρονται κάπως… αλλόκοτα.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, σκηνικά -  κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, επιμέλεια κίνησης – χορογραφία: Ξένια Θεμελή. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής.

Πληροφορίες
Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 – Θησείο, τηλ.: 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00. Διάρκεια παράστασης: 120΄ (με διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό -  ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση: Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς