Τέλος στην απεργία πείνας έβαλε φυλακισμένο μέλος των Pussy Riot

Μετά από οκτώ ημέρες
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 19:08
UPD:19:14
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Ν. Τολοκονίκοβα (φωτογραφία αρχείου) άρχισε προ οκταημέρου απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής της και τις απειλές για τη ζωή της που δέχθηκε μετά τα σχετικά παράπονά της στη διεύθυνση των φυλακών.

A- A A+

Το εγκάθειρκτο μέλος του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα διέκοψε την Τρίτη την απεργία πείνας την οποία πραγματοποιούσε από τις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των φυλακών και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η 23χρονη καλλιτέχνιδα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αφότου άρχισε να τρέφεται εκ νέου στις 11:00 (10.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε στέλεχος της υπηρεσίας ρωσικών φυλακών.

Η Ν. Τολοκονίκοβα άρχισε προ οκταημέρου απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής της και τις απειλές για τη ζωή της που δέχθηκε μετά τα σχετικά παράπονά της στη διεύθυνση των φυλακών.

Ο δικηγόρος και αντιφρονών Ιλίγια Ποναμαριόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τη φυλακισμένη μουσικό στο στρατόπεδο εργασίας στην περιοχή της Μορντόβια, δήλωσε αργότερα πως η τελευταία πράγματι τερμάτισε την απεργία πείνας για λόγους υγείας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, ο συνήγορος του πολίτη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βλαντίμιρ Λούκιν, πρόσθεσε πως οι αρχές είχαν υποσχεθεί στην κ. Τολοκονίκοβα ότι θα μεταφερόταν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι οργανώσεις κοινωνικών δικαιωμάτων ζήτησαν να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της και να απελευθερωθεί άμεσα η ίδια και το έτερο εγκάθειρκτο μέλος των Pussy Riot, Μαρία Αλιόχινα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή