Υπ. Υγείας: Αποφάσεις για αναβάθμιση της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Σύσκεψη υπό τον Αντώνη Μπέζα
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 16:39
UPD:16:41
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ). 

A- A A+

Αποφάσεις για την αναβάθμιση του ελεγκτικού ρόλου και της αποστολής της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπεζα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε:

  • Η δημιουργία Ειδικής Ομάδας Εργασίας που θα προτείνει ένα νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις προτεραιότητες του ΕΟΠΥΥ και την κάλυψη των νομοθετικών κενών στην επιθεώρηση και την επιβολή ποινών.
  • Η διασφάλιση πρόσβασης των επιθεωρητών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στα ηλεκτρονικά αρχεία του Κέντρου Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και της διαδικτυακής υποβολής των Δηλώσεων Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας (e-ΔΑΠΥ), προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τη μεταβολή των δαπανών (πχ δαπάνες για παρακλινικές εξετάσεις) και παρέμβαση με επιτόπιους ελέγχους στις περιπτώσεις που απαιτείται.
  • Η ενίσχυση του νομικού τμήματος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ με επιστημονικό προσωπικό και η υποστήριξη της ηλεκτρονικής της υποδομής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, λογισμικό κλπ) ώστε να υπάρξει αξιοποίηση μεγαλύτερου εύρους πληροφοριών με συμπλήρωση των υπαρχόντων δεδομένων και διενέργεια εκτενέστερων διασταυρώσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή