Δ. Αβραμόπουλος: Ο κυπριακός ελληνισμός δεν είναι μόνος του

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 15:22
UPD:15:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολουθεί την παρέλαση  για την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που παρευρέθηκε στη στρατιωτική παρέλαση για την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως είπε, ο κυπριακός ελληνισμός «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν είναι μόνος του, στέκει δίπλα του η Ελλάδα που δίνει το δικό της αγώνα και που θα τα καταφέρει».

«Η συγκυρία είναι δύσκολη, σήμερα Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις», συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε: «Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα και σπουδαία και πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μέσα σε πνεύμα ενότητας ομοψυχίας, να πορευθούμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο και να δείξουμε πάλι τον ορίζοντα τον αισιόδοξο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται σε πνεύμα αλληλεγγύης, «έχοντας έναν και μόνο σκοπό, να δούμε και πάλι το νησί σύντομα να ενώνεται και η Ανεξαρτησία να γιορτάζεται για όλους τους κυπρίους ανεξαιρέτως».

Εξέφρασε, δε, την ευχή ο Νίκος Αναστασιάδης να είναι «ο πρόεδρος που θα γιορτάσει του χρόνου την επανένωση του νησιού».

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

Χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα η παρέλαση

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης, χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς. Σε αυτήν πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Άμυνας.

Επίσης, παρήλασε τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ενώ έκαναν πτήσεις ελικόπτερα ΜI της Εθνικής Φρουράς και ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης.

EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Σημαιοφόροι του κυπριακού στρατού συμμετέχουν στη στρατιωτική παρέλαση.

Για πρώτη φορά παρήλασε τμήμα του συγκροτήματος μάχης της Ευρωπαικής Ένωσης, «Χέλπροκ». Ακόμη, παρήλασαν οι σημαίες όλων των χωρών μελών της Ένωσης. Πριν από την έναρξη της παρέλασης έγινε έπαρση της κυπριακής σημαίας, ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές.

24HCOMCY

Ο Πρόεδος της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλε μετά την παρέλαση μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την Κύπρο με δύο βαθιές πληγές, τη συνεχιζόμενη κατοχή και την οικονομική κρίση.

«Αυτό», πρόσθεσε, «ατσαλώνει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα για να προασπίσουμε όσα έχουμε παραλάβει, αλλά και για την επίτευξη συμφωνίας που θα απαλλάσσει την πατρίδα από τα κατοχικά στρατεύματα, θα την απελευθερώνει και θα την επανενώνει και θα απολαμβάνουμε τις ίδιες αρχές και αξίες με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή