Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής ενίσχυσε τη Χρυσή Αυγή

Ομιλία του Ν. Μαριά στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 14:49
UPD:15:13
A- A A+

Στην αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογήςπου επιβλήθηκε υπό μορφή Μνημονίου στην Ελλάδα από την τρόικα και τους δανειστές, οδηγώντας στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού,  απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Μαριάς ανέφερε ότι σε πρώτη φάση η πολιτική επιρροή της Χρυσής Αυγής αυξήθηκε λόγω της αδυναμίας της ελληνικής πολιτείας, της Ε.Ε. και των άλλων διεθνών οργανισμών να δώσουν λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πλειονότητα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε φασίστες ούτε νεοναζιστές.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ελλάδα έχει λάβει ήδη τα τρία τελευταία χρόνια δάνεια της τάξης των 210 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 120% του ΑΕΠ εντούτοις έχει πάνω από 1.500.000 ανέργους, χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει και μειώθηκαν δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» είπε σχετικά.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πολιτικές που επιβάλλουν βίαιη, απότομη και αντικοινωνική δημοσιονομική προσαρμογή και αυστηρή και ακραία λιτότητα οδηγούν σε ακραίες πολιτικές καταστάσεις και συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτικής επιρροής της άκρας δεξιάς.

Ο κ. Μαριάς χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση και δήλωσε ότι η αντιμετώπιση της δράσης ακροδεξιών, φασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων πρέπει να απασχολήσει συστηματικά τη συνέλευση.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαριάς, θα πρέπει στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης η συνέλευση να καλέσει τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών να λάβουν μέτρα κατά της δράσης των φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, οι οποίες παραβιάζουν με τη δράση τους τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσθέτοντας ότι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να επιβοηθούν τα κράτη μέλη, όπως είναι η Ελλάδα, «που βρίσκεται στα ακρότατα σύνορα της Ευρώπης και είναι εκτεθειμένη σε μαζικές ροές παρανόμων μεταναστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή