Γ. Μυλόπουλος: Δεν περισσεύει κανείς στα Πανεπιστήμια

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 13:16
UPD:13:22
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος.

A- A A+

Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στα Πανεπιστήμια, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι από την αξιολόγηση που έγινε με τα κριτήρια του υπουργείου Παιδείας προέκυψε ότι «δεν περισσεύει κανείς».

Όπως σημείωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου, οι διοικητικοί υπάλληλοι έξι χρόνια πριν ήταν 13.000, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 6.500. «Στο ΑΠΘ έχουμε 750 διοικητικούς υπαλλήλους για 75.000 φοιτητές. Έχουμε δηλαδή έναν υπάλληλο για 100 φοιτητές. Στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου έχουμε δέκα υπαλλήλους για 100 φοιτητές. Στο Χάρβαρντ 15 υπαλλήλους για 100 φοιτητές», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως αν πρέπει να φύγει προσωπικό για λόγους οικονομικούς ή εθνικούς, πρέπει να μειωθεί και το φυσικό αντικείμενο των πανεπιστημίων. «Δεν λέω να μας δώσει προσωπικό και να κάνουμε προσλήψεις ξαφνικά, εν μέσω κρίσης. Στην ίδια χώρα ζούμε υποθέτω», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πρόταση των Πανεπιστημίων, ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή δεν είναι αντίθετη από εκείνη του υπουργείου. «Κοινούς σκοπούς υπηρετούμε. Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και να εξηγήσουμε ότι λογική είναι η διαθεσιμότητα και όχι οι απολύσεις, να εφαρμόσουμε μια αξιολόγηση και να το δούμε, διότι είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι διοικητικές μας υπηρεσίες να λειτουργούν σωστά», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, επεσήμανε ότι οι εξετάσεις στα περισσότερα ΑΕΙ έχουν γίνει, και τα μαθήματα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή