Πώς απαντά η Κουμουνδούρου στο «όχι» της κυβέρνησης για εκλογές

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 20:08
UPD:20:10
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Με τη φράση «για εμάς οι εκλογές είναι ευπρόσδεκτες όποτε και αν γίνουν», απαντά η Κουμουνδούρου στις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει «φρένο» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παράλληλα τα κορυφαία στελέχη του επαναδιατυπώνουν το αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών.

Στο σκεπτικό των υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος είναι το γεγονός ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργήσει άμεσα «ώστε με δημοκρατία, με διαφάνεια απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών να υπάρξουν απαντήσεις στα πρωτόγνωρα ερωτήματα τα οποία τίθενται από τη συνέχιση των διώξεων και της δικαστικής διερεύνησης που προχωράει σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή», όπως είπε σήμερα στο περιστύλιο της Βουλής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν. Βούτσης. 

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά το αστυνομικό και νομικό μέρος της υπόθεσης στο οποίο, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, στην Κουμουνδούρου λένε ότι καλώς έγιναν όσα έγιναν και από την άλλη υπάρχει το μείζον θέμα των φαινομένων που εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή. Και εδώ, λένε, δεν μπορεί κανείς να κάνει πως δεν βλέπει τα μνημόνια και την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια πολιτική στον αντίποδα των σημερινών ασκούμενων πολιτικών.         

Αύριο Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες όπου πέρα από τις συναντήσεις του με τα κορυφαία στελέχη της Ευρωομάδας της Αριστεράς/GUE NGL θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Πρόκειται για συνάντηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημάνει στον συνομιλητή του την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας και να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό του, αναφερόμενος παράλληλα στο εθνικό σχέδιο του κόμματός του για κοινωνικά δίκαιη σταθεροποίηση της οικονομίας και άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Ιδιαίτερη αναφορά, αναμένεται να κάνει ο κ. Τσίπρας στις πρόσφατες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι αυτή θέριεψε από τις μνημονιακές πολιτικές με δεδομένο ότι πριν από αυτές βρισκόταν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή