ΥΠΕΚΑ: Ομάδα διοίκησης έργου για την προστασία της φύσης

Υπογραφή σχετικής απόφασης από τον Γ. Μανιάτη
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 17:40
UPD:19:32
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ενίσχυση της συνεργασίας αποφασίστηκε σύσκεψη του υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη (φωτογραφία αρχείου), με στελέχη της ΕΛΑΣ, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, Δ. Μέρκο.

A- A A+

Ομάδα διοίκησης έργου (ΟΔΕ) συστήνεται, κατόπιν απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, για την προετοιμασία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται για το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης, με απόφαση που υπέγραψε ο Γ.Μανιάτης.

Όπως ανακοινώθηκε, έργο της επταμελούς αυτής ομάδας θα είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών και σχεδιασμών του υπουργείου, καθώς και των ενεργειών και των μέτρων που απαιτούνται σε σχέση με το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης.

Συντονιστής της Ο.Δ.Ε. θα είναι ο Παναγιώτης Δημόπουλος, βιολόγος, καθηγητής οικολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και ως μέλη τοποθετούνται η Φωτεινή Στεφανή, τοπογράφος μηχανικός-πολεοδόμος-χωροτάκτης, συνεργάτης γ.γ. ΥΠΕΚΑ, ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, δρ. γεωπονικού πανεπιστημίου, η Μόνικα Σκαλτσά, αρχιτέκτων-μηχανικός-πολεοδόμος-χωροτάκτης, προϊσταμένη τμήματος φυσικού περιβάλλοντος, η Ελένη Τρύφων, δρ. Βιολογίας, στέλεχος τμήματος φυσικού περιβάλλοντος, η Χρυσούλα Κούρτελη, δρ. χημικός μηχανικός, προϊσταμένη ΕΥΣΠΕΔ, και η Ελπίδα Καραδήμου, βιολόγος M.Sc. διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ενίσχυση της συνεργασίας και εντατικοποίηση των κοινών δράσεων ανάμεσα στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ, για την εφαρμογή της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σύσκεψη το μεσημέρι του υπουργού με στελέχη της ΕΛΑΣ, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, Δ. Μέρκο.

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού εκτίμηση και αξιολόγηση κινδύνων για το περιβάλλον, η ένταση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση παράνομων πράξεων αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης αποβλήτων και γενικά της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, η αυστηρή εφαρμογή της κείμενης Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, των εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών όρων και των Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων, καθώς και ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη κοινών δράσεων πάταξης παράνομων δραστηριοτήτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή