«Αγριεύει» ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και κρύο

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 12:50
UPD:13:18
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

A- A A+

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει από απόψε ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

Αύριο Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι.

Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα τους καλεί:

  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή