Φ. Κουβέλης: Mικρά αποστήματα φασισμού στα σώματα ασφάλειας

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 10:08
UPD:13:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

A- A A+

Για μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, προειδοποιώντας ότι που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν.

«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα (φασισμού) στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ακόμη ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, ενώ επισήμανε πως παρότι το θέμα της Χρυσής Αυγής είχε τεθεί στη συγκυβέρνηση από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπήρχε συγκεκριμένη ενέργεια.

«Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη Χρυσή Αυγή. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ''θίγετε τα κακώς κείμενα''», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω των εξελίξεων: «δεν πρέπει να κάνουμε τη Χρυσή Αυγή και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων».

 Με δήλωσή του επίσης στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της Χρυσής Αυγής σε πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο παραμένει ανοικτό ζήτημα και ότι «δεν ωφελούν στρατηγικές που, αντί να προωθούν τη συντονισμένη δράση έναντι της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, επιδιώκουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τέλος την ανάγκη ενίσχυση της αντιρατιστικής νομοθεσίας, τονίζοντας ακόμη ότι η συνεννόηση των κομμάτων και όλων των δυνάμεων της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση «για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή