Πορτογαλία: Βαριά ήττα για το κόμμα του Κοέλιο στις δημοτικές εκλογές

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 06:10
UPD:06:13
REUTERS/HUGO CORREIA

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

A- A A+

Τη βαριά ήττα του κόμματός του, του κεντροδεξιού PSD, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Θριαμβευτές αναδείχθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές.

«Στόχος μας ήταν να παραμείνει η πλειοψηφία του αριθμού των δήμων στην κυριαρχία μας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συγχαίροντας το Σοσιαλιστικό κόμμα για τη «μεγάλη νίκη του» σε εθνικό επίπεδο.

«Ως πρωθυπουργός θα συνεχίσω την μέχρι σήμερα πορεία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης για την Πορτογαλία», δήλωσε ο κ. Κοέλιο. «Το PSD έχει τα χειρότερα αποτελέσματά του σε δημοτικές εκλογές», συμπλήρωσε, θεωρώντας ότι αυτή η ήττα είναι το «τίμημα που πληρώνει το κόμμα» του για τη δημόσια πολιτική του.

EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καλύπτουν σχεδόν το 90% των εκλογικών περιφερειών, οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36,66% των ψήφων και το PSD μόλις το 18,91%.

Στις δημοτικές εκλογές του 2009, το PSD μαζί με άλλα δεξιά κόμματα κέρδισαν την πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων κατακτώντας 139 δήμους έναντι 132 για τους Σοσιαλιστές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή