Mάλι: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και του στρατού

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 23:40
UPD:30/09/2013 09:16
REUTERS/POOL

Η επίθεση σημειώνεται τρεις ημέρες αφότου οι αυτονομιστές αντάρτες Τουαρέγκ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την ειρηνευτική διαδικασία με τη νέα κυβέρνηση της χώρας υπό τον πρόεδρο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά (φωτογραφία).

A- A A+

Ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον του στρατού του Μάλι στην πόλη Κιντάλ, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση σημειώνεται τρεις ημέρες αφότου οι αυτονομιστές αντάρτες Τουαρέγκ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την ειρηνευτική διαδικασία με τη νέα κυβέρνηση της χώρας υπό τον πρόεδρο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Σύμφωνα με κάτοικο του Κιντάλ, προπύργιο των Τουαρέγκ του Εθνικού Κινήματος Απελευθέρωσης του Αζαουάντ (MNLA), ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε μια ομάδα στρατιωτών κοντά σε μια τράπεζα στο κέντρο της πόλης. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων.

Ένας άλλος αξιωματούχος του Κιντάλ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η επίθεση, περίπου στις 18:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), τα πυρά ήταν σφοδρά, ενώ πλέον αν και συνεχίζονται είναι σποραδικά.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται την ώρα που αυξάνονται τα βίαια επεισόδια στο βόρειο Μάλι, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται γαλλικά στρατεύματα μετά την εκδίωξη ισλαμιστών ανταρτών από την περιοχή νωρίτερα φέτος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή