Νικητές οι Ζοάο Ολιβέιρα και Σίλβια Λιούμπικς νικητές στο 31ο Σπάρταθλον

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 16:28
UPD:16:35
FOSPHOTOS/KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα έφθασε το ξημέρωμα στη Σπάρτη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που τον υποδέχθηκε.

A- A A+

Ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα αναδείχθηκε νικητής στο 31ο Σπάρταθλον, που ολοκληρώθηκε σήμερα, με τον τερματισμό των αθλητών μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Από ελληνικής πλευράς, ο Στέργιος Αναστασιάδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε τη 10η θέση με χρόνο 27 ώρες 44:10. Πρώτη γυναίκα και 12η στη γενική κατάταξη ήταν η Σίλβια Λιούμπικς από την Ουγγαρία (28 ώρες 03:04), που είχε κερδίσει στο Σπάρταθλον και το 2011. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 321 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες.

Ο Ζοάο Ολιβέιρα έφθασε το ξημέρωμα στη Σπάρτη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που τον υποδέχθηκε. Μάλιστα, έκανε την 11η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγώνα, καθώς κάλυψε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων, της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, σε 23 ώρες 29:08. στην πέμπτη συμμετοχή του στη διοργάνωση, στην οποία τερμάτισε τρεις φορές, ενώ πέρσι εγκατέλειψε.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και κέρδισα το ιστορικό Σπάρταθλον. Είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω και τώρα κέρδισα. Είναι φανταστικό», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Ζοάο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος, με πολλές δυνάμεις, προσπέρασε τον Ολλανδό Ζαν Άλμπερ Λάντνικ, ο οποίος προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, 25 χλμ. πριν από τον τερματισμό.

Δεύτερος, δύο ώρες μετά το νικητή έφθασε στη Σπάρτη ο Φλοριάν Ρόις από τη Γερμανία (25 ώρες 29:54), ενώ μαζί τερμάτισαν και καταχειροκροτήθηκαν ο Ιταλός Ιβάν Γκουντίν και ο Γερμανός Στου Θομς που ήταν νικητές στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις του θεσμού. Ο Γκουντίν το 2010 και το 2011 και ο Θομς πέρσι, ενώ αμφότεροι κάλυψαν την απόσταση σε 25 ώρες 54:59.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις