ΥΕΘΑ: Καμία εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής

Ο Δ. Αβραμόπουλος παρέλαβε το πόρισμα και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 20:59
UPD:21:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμέτοχη εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, αναφέρει το πόρισμα της έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή και διενεργήθη από τα Γενικά Επιτελεία των κλαδών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος παρέλαβε απόψε το πόρισμα από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετάθεση στελέχους της ΕΥΠ που ερευνούσε τυχόν έκνομες ενέργειες μελών της Χ.Α.

Μετατέθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες και συλλογή στοιχείων σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία αλλά και τυχόν έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από την ΕΥΠ δεν έχει δοθεί εξήγηση για το λόγο της μετάθεσης.

Χ. Αθανασίου: Η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της

«Η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αντικείμενο τις εξελίξεις όσον αφορά τη δικαστική έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Είχε προηγηθεί παρατήρηση του κ. Παπούλια πως «είναι μεγάλη στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμη ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και πως αυτή τη στιγμή διαθέτει όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τον νεοναζισμό και κάθε μορφή βίας.

« Γι’αυτό», πρόσθεσε, «τα όργανα της δικαιοσύνης κινούνται πολύ γρήγορα αλλά και με σύνεση, ούτως ώστε να μην γίνουν λάθη».

«Ολόκληρος ο ελληνικός λαός περιμένει τις αποφάσεις», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά, ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και ότι θα κατατεθεί με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Παπούλια επανέλαβε ότι τον διαβεβαίωσε πως «έχει επιστρατευτεί όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές και η Δικαιοσύνη κινείται με ταχείς ρυθμούς».

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς την έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρακολουθεί στενά η εισαγγελέας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή