Θέματα ενεργειακής συνεργασίας στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αλγερινό ΥΠΕΞ

Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 19:54
UPD:19:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου στην Υπουργική Εβδομάδα της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Θέματα ενεργειακής συνεργασίας στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και η ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, μέσω της δημιουργίας κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου και της συμμετοχής ελληνικών τεχνικών εταιρειών στην αγορά της Αλγερίας συζητήθηκαν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου, με τον αλγερινό ΥΠΕΞ, Ραμτάνε Λαμάμρα.

Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της υπουργικής εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συζητήθηκαν επίσης διεθνή και περιφερειακά θέματα, εστιάζοντας στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.  

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζουντέχ.

Ο κ. Τζουντέχ μετέφερε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την κατάσταση στη Συρία.
Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών επαφών Ελλάδας – Ιορδανίας και αντάλλαξαν προσκλήσεις για πραγματοποίηση εκατέρωθεν επισκέψεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.
Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β’, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή