Από τα 300 δείγματα «έτοιμων προς κατανάλωση» τροφίμων και μαγειρευμένων φαγητών που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκε παρουσία δύο παθογόνων μικροοργανισμών (λιστέρια και σαλμονέλα) σε δύο δείγματα (0,66%). Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πιο συχνή είναι η παρουσία σταφυλόκοκκου και κολοβακτηριδίων σε σουβλάκια, σαλάτες, τούρτες κ.ά.
Συνολικά έχουν συγκεντρωθεί 600 δείγματα και ο έλεγχος, ο οποίος συνεχίζεται, αφορά επιχειρήσεις τροφίμων, όπως καφετέριες, αναψυκτήρια, αρτοποιεία, κυλικεία, ψητοπωλεία, μπαρ, ταβέρνες και κρουαζιερόπλοια.