Καθησυχαστικοί οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε τρόφιμα

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2003 21:32
A- A A+

Από τα 300 δείγματα «έτοιμων προς κατανάλωση» τροφίμων και μαγειρευμένων φαγητών που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκε παρουσία δύο παθογόνων μικροοργανισμών (λιστέρια και σαλμονέλα) σε δύο δείγματα (0,66%). Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πιο συχνή είναι η παρουσία σταφυλόκοκκου και κολοβακτηριδίων σε σουβλάκια, σαλάτες, τούρτες κ.ά.

Συνολικά έχουν συγκεντρωθεί 600 δείγματα και ο έλεγχος, ο οποίος συνεχίζεται, αφορά επιχειρήσεις τροφίμων, όπως καφετέριες, αναψυκτήρια, αρτοποιεία, κυλικεία, ψητοπωλεία, μπαρ, ταβέρνες και κρουαζιερόπλοια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή