Κ. Σημίτης : Διαφάνεια στο θέμα των εκβιασμών επιχειρηματιών

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2003 07:20
A- A A+

Πλήρη διαφάνεια στο ζήτημα των εκβιασμών επιθυμεί ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα, μιλώντας για τη συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, η οικογένεια του οποίου, όπως είπε ο κ. Πρωτόπαπας, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία των ερευνών για τη «17 Νοέμβρη».

Ο υπουργός Τύπου προανήγγειλε συλλήψεις μελών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Σε ό,τι αφορά τον θεσμικό ρόλο της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο κ. Πρωτόπαπας απηύθυνε έκκληση να μείνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μακρυά από τις αντιπαραθέσεις.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα αποδοκίμασαν την επίθεση κουκουλοφόρων στο βιβλιοπωλείο της Εστίας στην Αθήνα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου για τη «17 Νοέμβρη» των δημοσιογράφων Τάσου Τέλογλου και Αλέξη Παπαχελά.

Μιλώναντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash o Αλέξης Παπαχελάς, έκανε λόγο για ενέργεια φασιστική. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η δήλωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου δύο εκ των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στη «17 Νοέμβρη», ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι άδικος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή