Κον Μπεντίτ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την Ε.Ε.

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ομάδας των Πράσινων
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 18:44
UPD:19:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η λύση δεν είναι να βγούμε από την Ευρώπη αλλά να την αλλάξουμε, τόνισε ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα.

A- A A+

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την Ε.Ε. καθώς έχουμε δημιουργήσει μία Ευρώπη στην οποία πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε δυσκολίες και λάθη, υποστήριξε ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα.

Η λύση δεν είναι να βγούμε από την Ευρώπη αλλά να την αλλάξουμε, τόνισε ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα.

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, ανέφερε ότι υπάρχει μία αναταραχή και μία ευρεία συζήτηση γι' αυτό το θέμα σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας πως ο διαχωρισμός ανάμεσα στα φασιστικά, τα συντηρητικά, αλλά και τα αριστερά κόμματα θα πρέπει να είναι σαφής.

Η δύναμη της Χρυσής Αυγής, πρόσθεσε, δεν είναι προϊόν της Ευρώπης αν και οι πολιτικές λιτότητας μπορεί να ωθούν προς εκεί, καθώς υπάρχει μία ελληνική ευθύνη που προέρχεται και από την ιστορία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέλημα της Ευρώπης είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «για αυτό και σε μία κατάσταση δεινή, όπως η ελληνική, η Ε.Ε. θα έπρεπε να παρέχει τους πόρους που θα διασφαλίζουν μίαν ελάχιστη κοινωνική προστασία των αδυνάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι προστατεύει ένα κομμάτι της κοινωνίας που βάλλεται ώστε να μην μπορούν να το αποπροσανατολίσουν οι εξτρεμιστές».

Σχετικά με την θεωρία των δύο άκρων, επεσήμανε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση ενώ τα κόμματα, είτε πρόκειται για το ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τον κ. Σαμαρά, μπορεί να κάνουν λάθη αλλά σίγουρα όχι εγκλήματα.

Αναφερόμενος στον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται, είπε ότι τώρα, με τις ευρωεκλογές, «θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις στους πολίτες για την ουσία της Ευρώπης που θέλουμε πάνω σε μία πολιτική συζήτηση, που να είναι υπέρ του ευρώ, αλλά με τη δέουσα κριτική για τα σημερινά του προβλήματα».

Όλες οι χώρες, πρόσθεσε, θέλουν μια άλλη Ευρώπη αλλά το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουν ότι ο προϋπολογισμός της πρέπει να ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, ώστε να επιλέγονται οι συνολικές πολιτικές που θα πρέπει να υποστηριχθούν.

«Η λύση δεν είναι να βγούμε από την Ευρώπη, αλλά να την αλλάξουμε», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά στις γερμανικές εκλογές, είπε ότι η Μέρκελ έκανε καλή δουλειά, ενώ οι Πράσινοι βγήκαν αποδυναμωμένοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή