ΚΕΕΔ: Άστοχα δημοσιεύματα και αναλύσεις περί πραξικοπήματος

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 16:22
UPD:16:47
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+
Απορρίπτει η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων τα περί εν δυνάμει πραξικοπηματιών, που, όπως λέει, έγινε προσπάθεια να της αποδοθούν, μετά την επίμαχη ανάρτηση στον ιστότοπό της, όπου, μεταξύ άλλων, καλούσε σε παραίτηση της κυβέρνησης.
 
«Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας» αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη.
 

Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα

«Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων»
«Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς» προσθέτει η Κοινότητα, συμπληρώνοντας πως μένει με την αποδοχή των προτάσεών της, όπως λέει, από τον ελληνικό λαό «που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων».
 
Στο δελτίο Τύπου τονίζεται ακόμη πως τα συνθήματα της ΚΕΕΔ είναι «Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά» και «Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί».
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «τυχόν διασυνδέσεις της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».
 
«Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς» καταλήγει.
 
Ως γνωστόν, η ανάρτηση της ΚΕΕΔ οδήγησε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Την έρευνα θα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία καλείται να διερευνήσει ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου.

Το θέμα απασχόλησε την ηγεσία της Δικαιοσύνης σε σύσκεψη που είχε με ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου  Ιωάννης Σακελλάκος, ο αντιεισαγγελέας εφετών που εποπτεύει της αντιτρομοκρατικής Γιώργος Τζαβέλλας, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δηκτικά σχόλια στη Βουλή από τους εκπροσώπους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

Το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση της Κοινότητας Εφέρδων Ειδικών Δυνάμεων σχολίασαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι των κομμάτων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ.

Ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ έκανε λόγο για «ανακοινώσεις, προσκλήσεις σωματείων που στερούνται σοβαρότητας» και δήλωσε «πεπεισμένος ότι Άρειος Πάγος ουδέποτε ασχολήθηκε με τέτοια πράγματα».

Για «γραφική κίνηση, χωρίς απήχηση στην κοινωνία» που «θυμίζει κυβέρνηση Κόλλια» μίλησε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι κινήσεις χρήζουν ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης» και ότι πρόκειται για «υποκατάσταση της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «όσοι θερμοκέφαλοι νομίζουν ενδεχομένως στα υπόγεια του Μαξίμου ότι θα μπορέσουν να ξαναστήσουν το δίλημμα "Σαμαράς ή τανκς" είναι απλώς φαιδροί».

«Πώς σας ήρθε το "Σαμαράς ή τανκς"», αναρωτήθηκε ο Μ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης αξιολογούν τις ειδήσεις και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει.

Για «κείμενο φαιδρών και όχι εφέδρων», έκανε λόγο η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή